آشپزی کردن به ویژه شیرینی پزی کار لذت بخشی است که بسیاری از خانمها و آقایان به آن علاقه دارند. برای پخت یک کیک یا شیرینی خوشمزه استفاده از مواد اولیه مرغوب و رعایت کامل دستورالعمل تهیه ضروری است. در کنار همه این موارد، برای اینکه در زمینه کیک پزی و شیرینی پزی نتیجه مطلوب را به دست آورید، خرید قالب شیرینی باکیفیت و نچسب بسیار مهم است.
امروزه انواع مختلفی از قالب کیک و شیرینی در بازار موجود است که هر کدام از آنها ویژگیها، مزایا و معایب خاص خود را دارند. تنوع گسترده موجود در بازار لوازم قنادی گاهی اوقات انتخاب را دشوار میسازد. به همین دلیل در این مطلب از مجله اینترنتی مینینیم اطلاعاتی را درباره بهترین انواع قالب برای پخت کیک در اختیار شما قرار دادهایم.
خرید قالب شیرینی و کیک به لحاظ رنگ آنها
بسیاری از افراد معمولا در هنگام انتخاب قالب شیرینی و کیک به رنگ آن توجه نمیکنند. در حالی که رنگ قالب در زمان پخت و شکل پخت کیک تاثیر دارد.
- رنگ روشن: قالبهای کیک و شیرینی به رنگ روشن گرما را کمتر جذب میکنند. به همین دلیل این نوع ظروف برای پخت مواد درون خود به زمان بیشتری نیاز دارند. قالبهای کیک رنگ روشن مواد کیک را به صورت کاملا یکنواخت پخته و اطراف و کنارههای آن تیرهتر از سایر قسمتها نمیشود. این نوع ظروف برای پخت کیک تولد مناسب است، زیرا کنارههای کیک تولد برای خامه کشی بهتر نباید خیلی خشک باشد؛
- رنگ تیره: قالبهای کیک و شیرینی تیره رنگ میزان گرمای بیشتری را جذب کرده و زمان آمادهسازی مواد درون خود را کاهش میدهند. البته به یاد داشته باشید که استفاده از قالب تیره رنگ برای پخت کیک باعث میشود که کنارههای آن برشتهتر از سایر قسمتها باشد.
معرفی انواع قالب کیک و شیرینی بر اساس جنس آنها
یکی از قابل توجهترین فاکتورها برای خرید قالب شیرینی جنس آن است. اگر ظرف استفاده شده برای پخت انواع مختلف کیک جنس خوبی داشته باشد، بهترین نتیجه را خواهید گرفت. در این بخش به ۵ جنس پرطرفدار قالب آشنا خواهید شد.
قالب کیک آلومینیومی
قالبهای آلومینیومی طرحها و شکلهای مختلفی مانند ساده، شکلی و میان تهی دارند که در انتخاب آنها باید چندین نکته را در نظر بگیرید.
- این جنس ظروف کیک پزی گرما را به خوبی انتقال داده و کیک را سریع میپزند. همچنین سطح براق قالبهای آلومینیومی باعث بازتاب گرما شده و مانع از برشته شدن کیک میشود؛
- قالبهای آلومینیومی مقاومت خوبی دارند و به هیچ وجه زنگ نمیزنند. لذا این ظروف برای مدت زمان طولانی قابل استفاده هستند؛
- این نوع قالبها که برای آمادهسازی کیک، شیرینی و ژله به کار میروند، ارزانترین نوع قالبهای کیک در بازار به شمار میروند؛
- در زمان انتخاب قالب آلومینیومی گزینهای را انتخاب کنید که وزن سنگینتری دارد. زیرا در چنین ظرفی کیک بهتر میپزد؛
- قالبهای آلومینیومی سبک قیمت کمتری نسبت به نمونههای آلومینیومی سنگینتر دارند؛
- اما قالبهای سبک خیلی زود داغ میشوند و ممکن است که اطراف کیک را بسوزانند. این ویژگی باعث عدم پخت یکنواخت کیک میشود؛
- همچنین به یاد داشته باشید که درون ظروف آلومینیومی کیکهایی حاوی آبمیوههای اسیدی مانند آب پرتقال نپزید. زیرا این مواد با آلومینیوم واکنش نشان داده و مواد مضر را وارد کیک میکنند.
پیشنهاد مطالعه: راهنمای خرید قالب کیک
قالب کیک آلومینیومی آنودایز شده یا روکش شده
برخی از قالبهای کیک آلومینیومی طی یک فرایند شیمیایی به یک روکش سخت و دارای خاصیت ضد خش، ضد زنگ و نچسب مجهز میشوند. برخی از ویژگیهای این نوع ظروف عبارتند از:
- در هنگام استفاده از قالبهای کیک و شیرینی آلومینیومی روکشدار باید مواظب باشید که چاقو یا سیم ظرفشویی روی آنها نکشید. زیرا سطح چنین ظروفی ممکن است که آسیب ببیند. برای شستشوی این مدل قالبها از اسکاچ ابری و آب گرم استفاده کرده و آنها را در ماشین ظرفشویی نشویید؛
- فرایندهای شیمیایی متعددی برای مدت زیادی روی آلومینیوم آنودایز شده تیره انجام میشود. همچنین ضخامت لایه بیرونی این نوع ظروف آلومینیومی روکشدار ۱۰ برابر بیشتر از سایر نمونهها است؛
- این مدل قالبها گرما را به سرعت انتقال داده و زمان پخت کیک و شیرینی را به سه چهارم زمان استاندارد کاهش میدهند. برای مثال اگر کیکی برای پخت در قالب معمولی به یک ساعت زمان نیاز دارد، ۴۵ دقیقه پخت در قالب آلومینیومی آنودایز شده برای آن کافی است.
قالب کیک شیشهای
اگر قصد خرید قالب شیرینی و کیک را دارید، باید بدانید که قالبهای شیشهای نشکن یا همان پیرکس بسیار متداول هستند.
- ظروف شیشهای نشکن دارای شکلهای سادهای مانند مربع، مستطیل و دایرهای هستند؛
- این مدل قالبها جزو سالمترین قالبهای کیک محسوب میشوند. زیرا این ظروف با مواد اسیدی واکنش نشان نداده و برای پخت انواع کیک بدون ضرر هستند؛
- هنگامی که این قالبها را از فر خارج کردید، آنها را در آب سرد نگذارید. همچنین ظروف شیشهای نشکن را نباید مستقیما روی شعله قرار داد. این اعمال باعث میشوند که ظرف مورد نظر بشکند؛
- برای اینکه مواد کیک درون قالبهای پیرکس بهتر بپزند، بهتر است که دمای فر را ۱۰ درجه کمتر از میزان دستورالعمل تهیه قرار دهید. همچنین برای جدا کردن کیک از این ظروف نیز حتما از کاغذ روغنی استفاده کنید.
قالب یک تفلون یا نچسب
قالبهای تفلون در حقیقت از آلومینیوم یا استیل ساخته شده و یک لایه نچسب روی آنها کشیده میشود. روکش رویی باعث تسهیل در جداسازی کیک از قالب خواهد شد.
- قالبهای کیک نچسب تیره رنگ نسبت به قالبهای آلومینیومی قیمت نسبتا بالاتری دارند؛
- جذب بالای گرما نیز از دیگر ویژگیهای این ظروف نچسب مخصوص کیک پزی است؛
- این نوع ظروف شیرینی پزی نیز طرحها و شکلهای گوناگونی از ساده گرفته تا میان تهی دارند؛
- برای اینکه کنارههای کیک شما زیاد برشته و خشک نشود، دمای فر و زمان پخت را برای قالبهای تفلون کم کنید؛
- همچنین در هنگام جدا کردن کیک از این مدل قالبها و شستشوی آنها از اجسام تیز یا سفت استفاده نکنید. زیرا احتمال آسیب دیدن لایه نچسب آنها وجود دارد.
قالب کیک سیلیکونی
قالبهای کیک و شیرینی سیلیکونی همانطور که از نامشان مشخص است، از سیلیکون قابل انعطاف ساخته میشوند. در زمان خرید قالب شیرینی و کیک سیلیکونی به جنس و کیفیت آن توجه کنید.
- سیلیکون مورد استفاده در ساخت این ظروف توانایی تحمل دمای ۴۰- تا ۵۸۰+ درجه سانتیگراد را دارند. اما اگر این متریال جنس مرغوبی نداشته باشند، در اثر حرارت دچار تغییر رنگ میشوند. ایجاد بوی بد نیز یکی دیگر از عوارض قالبهای سیلیکونی با کیفیت پایین است؛
- از آنجایی که قالبهای سیلیکونی در فریزر، مایکروویو و فر قابل استفاده هستند، از آنها برای تهیه انواع کیک و شیرینی و همچنین انواع دسر و کیکهای یخچالی استفاده میشود؛
- قالبهای ساخته شده از سیلیکون برای درست کردن ژله مناسب نیستند، زیرا ژله به سختی از آنها خارج میشود. اما این نوع ظروف بیشتر برای آمادهسازی دسرهای شیردار مانند انواع کارامل و ژله بستنی مورد استفاده قرار میگیرند؛
- طرحهای متنوع و زیبایی این ظروف باعث افزایش محبوبیت آنها در میان علاقهمندان به شیرینی پزی و کیک پزی شده است.
معرفی انواع قالب کیک و شیرینی بر اساس شکل آنها
یکی دیگر از مواردی که در هنگام خرید قالب شیرینی و کیک باید مدنظر قرار دهید، شکل قالب است. در این بخش انواع قالب را از نظر شکل و ویژگیهای آنها مورد بررسی قرار دادهایم.
قالب کیک ساده
قالبهای ساده دارای سطحی صاف با اشکال مربعی، دایرهای و مستطیل شکل هستند. در آوردن کیک از این نوع ظروف شیرینی پزی به دلیل سطح صاف آنها آسان است، به همین دلیل برای پخت انواع کیک مورد استفاده قرار میگیرند.
- قالب ساده از جنسهای مختلفی مانند آلومینیومی، نچسب و حتی سیلیکونی ساخته میشود؛
- برای اینکه کیک خود را راحتتر از این ظرفها جدا کنید، بهتر است که داخل آن را چرب و آرد پاشی کنید. حتی برای اطمینان بیشتر استفاده از کاغذ روغنی در کف یا اطراف قالب نیز کاربردی است؛
- قالبهای ساده گزینههایی مناسب برای پخت کیکهای چند طبقه یا معمولی هستند.
قالب کیک کمربندی
قالبهای کمربندی موجود در بازار عمدتا از جنس نچسب یا تفلون ساخته میشوند. باز شدن آسان بدنه این نوع قالبها تنها با یک گیره یکی از مهمترین ویژگیهای آنها به حساب میآید. این ویژگی جداسازی کیک را از ظرف آسان میکند.
- قالبهای کمربندی معمولا در شکلهای ساده دایرهای یا قلبی شکل در بازار موجود هستند؛
- این نوع ظروف کیک پزی گزینههایی مناسب برای پخت انواع کیک خیس، چیز کیک و چاکلت موس به شمار میروند؛
- البته به منظور جلوگیری از نشت مواد از درزهای قالبهای کمربندی بهتر است که از کاغذ روغنی استفاده کنید.
قالب کیک شیفوندار یا میان تهی
برخی از مهمترین مشخصات قالبهای کیک شیفوندار که باید در هنگام خرید قالب کیک و شیرینی به آن توجه کنید، به شرح زیر است:
- قالبهای میان تهی هم به صورت طرحدار و هم به صورت ساده در بازار موجود هستند. همه این مدلها یک ویژگی مشترک دارند و آن هم وجود یک استوانه مخروط شکل در مرکز قالب است؛
- مخروط وسط قالبهای شیفوندار باعث میشود که گرما به وسط مواد کیک رسیده و سریعتر بپزد؛
- همچنین این نوع ظروف با انتقال یکنواخت گرما به همه نقاط خود موجب پف کردن بیشتر کیک میشوند. این امر عاملی موثر در تسریع زمان و یکنواخت پخته شدن کیک است.
قالب کیک طرحدار
امروزه قالبهای طرحدار در بازار با جنسهای مختلف به صورت یکدست یا میان تهی یافت میشوند. برای خرید قالب شیرینی و کیک طرحدار به موارد زیر دقت داشته باشید:
- اگر قصد پختن کیک طرحدار را دارید، از قالب نچسب برای این منظور استفاده کنید؛
- جدا کردن کیک از قالب طرحدار کمی دشوار است، به همین دلیل استفاده از قالبی از جنس تفلون عملیات در آوردن کیک را آسانتر میکند؛
- در صورتی که از قالب طرحدار آلومینیومی برای پخت کیک استفاده میکنید، حتما قالب را با آرد و روغن چرب کنید.
۵ نکته مهم برای انتخاب قالب شیرینی و کیک
در این راهنمای کامل خرید قالب شیرینی و کیک از وبسایت لیست بیست با انواع قالب از جنبههای مختلف آشنا شدید. حال زمان آن رسیده است که برخی فاکتورهای مهم برای انتخاب بهترین نوع قالب شیرینی پزی و کیک پزی را به شما معرفی کنیم.
جنس بدنه قالب کیک و شیرینی
همانطور که بیان شد، این ظروف تهیه کیک و شیرینی از جنسهای مختلفی مانند استیل، تفلون، شیشه و آلومینیوم ساخته میشوند.
- انتخاب جنس قالب کیک و شیرینی به میزان مقاومت و کیفیت آن بستگی دارد. همچنین برای اینکه کیک در پایان به راحتی از بدنه ظرف جدا شود، بهتر است که قالب مورد نظر نچسب باشد؛
- قالبهای آلومینیومی به دلیل انتقال بیشتر حرارت باعث سریعتر و کاملتر پخته شدن کیک میشوند. هر چقدر وزن قالب آلومینیومی بیشتر باشد، کیفیت آن بهتر است؛
- قالبهای تفلونی به دلیل داشتن خاصیت نچسب اجازه میدهند که کیک پس از اتمام مراحل پخت به راحتی از بدنه ظرف جدا شود؛
- رنگ قالبهای تفلونی معمولا تیره است، به همین دلیل قسمتهای بیرونی کیک پخته شده درون آنها خشک میشود؛
- قالبهای شیشهای با قیمت بسیار مناسبی در بازار به فروش میرسند. این نوع ظروف به شما امکان میدهند که مراحل پخت کیک را مشاهده کنید؛
- قالبهای کیک سیلیکونی نیز یکی دیگر از پرطرفدارترین مدلهای موجود در بازار هستند که گاهی با قالبهای پلاستیکی اشتباه گرفته میشوند.
طرح و اندازه قالب کیک و شیرینی
برای خرید قالب شیرینی و کیک به این نکته توجه داشته باشید که این وسایل در طرحها و اندازههای گوناگونی وجود دارند. در واقع این ظروف از نظر ارتفاع و قطر بدنه دارای اندازههای متنوعی هستند.
- اگر تمایل به پخت کیکی با ارتفاع بلند دارید، از ظرف فرمدهندهای با ارتفاع بلندتر استفاده کنید؛
- در صورتی که علاقهمند به تهیه کیکهای پهنتر دارید، قالبی با قطر بیشتر را انتخاب کنید؛
- در هنگام پخت کیک علاوه بر مزه نباید از ظاهر آن غافل شد. قالبهای زیبایی با طرحهای مختلف در بازار وجود دارند که برای هر چه زیباتر شدن کیک استفاده میشوند.
قالب کمربنددار یا بدون کمربند؟
گاهی اوقات کیک در حین بیرون آمدن از قالب تکه تکه شده و شکل ظاهری خود را از دست میدهد. این در حالی است که قالبهای کیک کمربنددار مانع از بروز این اتفاق میشوند.
- فرمدهندههای کیک کمربنددار بدون اینکه شکل و ظاهر کیک را از بین ببرند، روند جداسازی کیک از بدنه قالب را آسانتر میکنند؛
- برای جلوگیری از نشت مواد به بیرون از قالبهای کمربندی باید از کاغذ روغنی کمک گرفت؛
- در صورتی که از قبل قالبهای بدون کمربند دارید، میتوانید از ترفند چرب و آرد پاشی ظرف یا کاغذ روغنی برای تسهیل در جداسازی کیک از بدنه ظرف استفاده کنید.
امکان شستشوی آسان قالب کیک و شیرینی
به طور کلی بسیار مهم است که هر وسیله مربوط به آشپزی و شیرینی پزی به آسانی شسته شود. به همین دلیل بهتر است که قالب شیرینی و کیکی را انتخاب کنید که امکان شستشوی آن با ماشین ظرفشویی وجود دارد. این ویژگی علاوه بر تسهیل امر شستشوی وسایل باعث صرفهجویی در زمان شما خواهد شد.
پیشنهاد مطالعه: راهنمای خرید کیک پز
قیمت قالب کیک و شیرینی
تمام موارد مطرح شده در این مقاله مانند جنس قالب، ابعاد و اندازه و طرح قالب جزو عوامل موثر در تعیین قیمت قالب شیرینی و کیک به حساب میآیند. همچنین وزن، حجم و ارتفاع قالب نیز روی قیمت این فرمدهندههای کیک تاثیر میگذارد.
خوشبختانه انواع قالبهای آشپزی با قیمتهای بسیار مناسبی در بازار عرضه میشوند. بنابراین خرید قالب شیرینی و کیک برای هر فردی با هر بودجهای امکانپذیر است.
همه نکات ذکر شده در این مقاله هنگام انتخاب قالب شیرینی مناسب اهمیت دارند. رعایت همه این نکات ممکن است سخت به نظر برسد، به همین دلیل در ادامه مطلب، ۲۴ قالب شیرینی ارزان، باکیفیت و مناسب را برای شما آماده کردهایم. این قالبها امتحان خود را بارها پس داده و رضایت خریداران را جلب نمودهاند. با کلیک روی تصویر و یا دکمه زیر هر محصول میتوانید وارد سایت دیجیکالا شده و محصول را به صورت اینترنتی سفارش دهید.
قالب شیرینی مدل پای سیب مجموعه ۶ عددی
مشخصات
-
ابعاد۹x9x2 سانتیمتر
-
وزن۴۰ گرم
-
قطر۸.۵ سانتیمتر
-
حجم۵۰ میلی لیتر
-
ارتفاع قالب۲ سانتی متر
-
جنسفلز
-
سایر توضیحات– ۶ عدد قالب به همراه کپسول آن- جنس: گالوانیزه
مشاهده قیمت روز، تصاویر بیشتر و خرید
در این مطلب از مجله خرید اینترنتی مینینیم با نکات مهم و اساسی هنگام خرید قالب شیرینی آشنا شدیم، با رعایت این نکات میتوانید یک محصول مناسب، ایمن و بهروز خریداری کرده و همیشه از کیفیت بالای آن بهره برده و از عملکرد آن اطمینان کامل داشته باشید.
در ادامه بخوانید: راهنمای خرید آون توستر
هر نوع سوال، پیشنهاد و یا انتقادی دارید، آن را در بخش دیدگاههای همین مطلب با ما در میان بگذارید.